Niet alleen in de inrichting van woningen vallen trends waar te nemen, ook voor de inrichting van de tuin zijn er elk jaar weer nieuwe ontwikkelingen te ontdekken, die je kunnen helpen van je tuin een persoonlijke, maar toch modern ingerichte plek te maken. Tuintrends2016, De belangrijkste op een rijtje:

De tuin als woonkamer in de open lucht

Of het nu met de opwarming van de aarde te maken heeft of met iets anders, veel mensen vinden het prettig om, als het maar even kan, buiten te leven. De tuin krijgt daarom steeds meer het karakter van een woning in de buitenlucht, met mogelijkheden om je vrienden te ontvangen en met hen gezellig te eten, of een borrel te drinken.  De opkomst van buitenkeukens is daar natuurlijk ook niet vreemd aan. Fabrikanten van tuinmeubels passen zich aan de wens van de klanten aan en komen met mooie zit- en eethoeken, die functioneel en comfortabel zijn. Als je eens wilt vergelijken kijk dan op [link eigen website]

Halfhoge loungesets

In de hierboven genoemde trend past helemaal de halfhoge loungeset. Op de klassieke loungebank kun je heerlijk liggen, maar als je buiten wilt eten, is hij wel erg laag. De halfhoge lounge stoelen en banken houden daar rekening mee. Nog steeds zijn het comfortabele meubels, waar je heerlijk op kunt liggen, maar als je buiten wilt eten, schuif je gewoon een tafel bij en kun je zo aan de maaltijd beginnen. Vooral voor kleinere tuinen zijn ze ideaal.

Kleuren: retro in de tuin en geel

De retrotrend, die al een tijdje populair is, zet zich nu ook door in de tuin: terug naar de sixties en seventies. Vooral in de kleuren vind je dat terug: rood, oranje, zachte lichtgroene en zachte blauwe tinten. Daarvan wijkt dan weer af een kleur die in 2016 ook heel gewild wordt en wel geel. Geel is een warme, zomerse kleur en daarom steeds populairder. En daarmee wordt niet bedoeld het hele harde geel, maar de meer gedekte tinten als bijvoorbeeld okergoud.

Domotica buiten

Ten slotte de techniek. Veel mensen hebben inmiddels de nieuwste technologische ontwikkelingen in hun huis opgenomen: op afstand bestuurde verwarming, licht en keukenapparaten. Ook in de tuin is deze technologie aan een opmars bezig. Bluetooth afstandsbedieningen voor bijvoorbeeld de terrashaard, tuinverlichting en outdoor-speakers zijn volop verkrijgbaar en zelfs je grasmaairobot (als je die hebt) kun je vanuit je luie tuinstoel zijn werk laten doen!

Je kunt op internet veel meer informatie vinden over de trends van 2016, bijvoorbeeld op de site van Landlelijk wonen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken