Tegenwoordig brengen mensen heel wat tijd achter hun computer door. Of het nu is om te werken, te studeren of voor ontspanning, de computer, tablet of laptop is een centraal apparaat geworden in ons bestaan. Vandaar ook dat een goede plek voor die computer, die functioneel is en comfortabel om aan te zitten van veel groter belang is dan vroeger. Kortom: hoe vind je een goed bureau voor in huis?
ikea desk finished

Tips bij het kopen van een goed bureau voor in huis

Voordat je naar de winkel gaat, is het goed om over een aantal dingen na te denken.

 • waar komt het bureau te staan?
  Het kan zijn dat je een aparte studeerkamer of werkkamer hebt, waar jet het bureau wilt neer zetten, maar misschien wil je hem in een hoek in de woonkamer, omdat je dat prettiger vindt. In het laatste geval ben je beperkter in je keuze: het bureau moet bij de rest van het meubilair passen en het moet geen overheersend element worden. Het bureau zal wat kleiner zijn en alleen een opvallende vorm hebben als je er echt een accent van wilt maken in je woonkamer, anders kies je voor een meer neutrale vorm. Kijk v oor ideeën eens hier.
 • Waar ga je het voor gebruiken?
  Het maakt nogal wat verschil of je het bureau voor je werk gaat gebruiken, omdat je je werk thuis doet, of dat je er alleen maar zo nu en dan aan zit om bijvoorbeeld een mailtje te schrijven of iets op internet te zoeken. In het eerste geval zul je een wat professioneler, steviger en groter bureau nodig hebben met voldoende bergruimte voor de spullen die je dagelijks gebruikt.
 • Wat voor apparaten gebruik je?
  Je zult aan je bureau het meest aan je computer werken. Maar het maakt verschil of je een laptop, een tablet of een vaste computer hebt. Bij de laatste zul je een plek voor je toetsenbord moeten hebben, voor je beeldscherm en je speakers. Het is tegenwoordig ook niet meer ongebruikelijk om met twee beeldschermen te werken. En als je aan je bureau studeert, dan moet je ook daarvoor de ruimte hebben.
 • Welk bureau past bij jouw lengte?
  Een goed bureau voor in huis is aangepast aan jouw lichamelijke kenmerken, waarbij je lengte de hoogte van je bureau bepaalt. Kijk voor meer informatie hier.
 • Hoe te betalen?
  Er zijn diverse manieren om een bureau of meubel te betalen. Je kunt tegenwoordig tot redelijke bedragen meubels en woonaccessoires met acceptgiro betalen kunt, zodat je eerst je producten kunt zien en dan betalen.

Al deze dingen hebben invloed op de grootte van je bureau, de opbergmogelijkheden, de vorm en de kleur van je bureau en ook het materiaal. Gelukkig is er een ruime keus. Je kunt beginnen je te oriënteren op deze vergelijkingssite: [link eigen website]. Overigens hebben we het hier niet gehad over de stoel waarop je aan je bureau wilt zitten, maar ook dat is iets waar je zeker aandacht aan moet schenken!